Recomanacions de la setmana


Com que aquí encara no he decidit què hi té cabuda i què no, he pensat que em venia de gust recomanar una colla d'articles que se m'han fet de bon llegir aquesta setmana. Per si la tarda de divendres se us allarga i teniu ganes de perdre el temps de manera cultivada.

- Jordi Nopca, 'El misteri de llegir Pynchon'. Una manera elegant, intel·ligent i insòlita de parlar de la literatura hiperbòlica i fascinant de Thomas Pynchon, el Salinger de l'excés, aprofitant que Amsterdam Llibres n'ha traduït el seu darrer macrovolum, 'A contrallum'.

- 'Impublicable!', informes de la censura franquista sobre la primera versió catalana d''Incerta glòria'. El blog de Club Editor i 1984 continua donant-nos perles de la nostra literatura.

- 'Richard Billingham'. Impressionant article d'un blog 'model a seguir' sobre el jove fotògraf anglès Richard Billingham, l'obra del qual consisteix en una crònica fotogràfica de la seva família desestructurada. Retrats d'una tendresa extraordinària del seu pare alcohòlic crònic, que es passa el dia a casa, bevent alcohol homemade, de la mare fumadora compulsiva, el germà petit addicte a la Playstation... Fotografies hereves de Nan Goldin i companyia que aconsegueixen retratar la classe mitjana britànica amb una sensibilitat insòlita. Hagués preparat un article sobre aquest paio jo mateix, però si ja està escrit perquè no enllaçar-lo?

0 comments:

Publica un comentari a l'entrada