The Brutally Early ClubAquests dies estic una mica obsessionat amb el comissari d'art Hans Ulrich Obrist, codirector de la Serpentine Gallery de Londres i conegut principalment per ser el rei de les entrevistes al món de l'art contemporani actual. Des dels anys 90 ha enregistrat més de 2.000 hores de conversa amb bona part dels artistes, galeristes i intel·lectuals més influents, publicades originalment a la revista Artfòrum i recollides de dues maneres: les entrevistes que s'allargaven diverses sessions als volums monogràfics 'The Conversation Series' i les entrevistes més curtes en dos totxos imprescindibles, 'Interviews 1' i 'Interviews 2'.[Acotació consumista: si mai volguéssiu comprar els Interviews, passeu de llibreries, Amazons i altres webs caríssimes i aneu directament al web de l'editorial Charta, que els ven a meitat de preu!]

De l'Obrist potser en parlo més endavant, però avui no podia estar-me de comentar un dels seus projectes més insòlits i brillants: 'The Brutally Early Club'. Com el seu nom indica, es tracta d'un grup de gent que es troba a horaris 'brutalment d'hora': en concret es troben a les 6:30 del matí a cafeteries de les principals ciutats del planeta. Els impulsors són l'Obrist i l'arquitecte Markus Miessen, i a les seves reunions de Londres, Berlín, Nova York o París hi assisteix artistes, comissaris, arquitectes, escriptors... Segons llegeixo per Internet, el de Londres s'acostuma a fer al Starbucks de Westbourne Grove [mapa] i en general els temes són pautats.


Més enllà d'això, he trobat poca informació del club, només un breu comentari en una entrevista que us enganxo a continuació:

HUO: My breakfast happens very early, at 6.30am, because I wake up early. I founded a club, which is called the Brutally Early Club. It’s basically a breakfast salon for the 21st century where art meets science meets architecture meets literature. The reason why I decided to do my club at 6.30am in different cafés, which are open so early, is because in 21st-century cities it’s become very difficult to improvise. Everybody has a schedule and it becomes really difficult to decide from one day to the next to gather for a meeting. You have to plan it weeks and weeks in advance. It’s so important to have improvisation in cities. Most people are free at 6.30, so that’s the idea of the Brutally Early Club and I have done it ever since I moved to London.


La pregunta és clara però fa mandra: Qui no s'hi apuntaria?

0 comments:

Publica un comentari a l'entrada