Gata sobre teulada de zinc calenta

Mai fins ara Àlex Rigola havia encarat un text de tan voltatge, mai ho havia fet d'una manera tan continguda. Damunt l'escenari renovat de l'històric Lliure de Gràcia, éssers humans que habiten un ecosistema viciat, en tensió. Una família espera la mort del patriarca, són tres parelles: l'ancià que ha aixecat la plantació amb mà de ferro i la seva dona alcohòlica, el fill renegat casat amb una conilla de classe alta i per últim la darrera parella, la Maggie i en Brick, la gata i l'exjugador de futbol americà que ha canviat el gatorade pel whisky.

Menyspreus i rancúnies atàviques, els de la Gata sobre teulada de zinc calenta són personatges al límit, àtoms sobreexcitats al llindar de trencament, paradoxes amb potes de la societat on vivim, una societat on la màxima en neó que il·lumina l'escenari, Why is it so hard to talk?, esdevé norma única i partitura de la tragèdia. Molt soroll i una sola conversa: El pare -voraç Andreu Benito- que no ha sabut parlar mai a casa amb la claredat i amb la contundència que ho ha fet a la feina, s'aturarà per primera vegada a enraonar amb el fill prodig abocat a l'alcoholisme. Per què costa tant parlar? Massa sovint, el silenci ens condemna.


_____________
Gata sobre teulada de zinc calenta va ser l'espectacle inaugural del renovat Teatre Lliure de Gràcia. Els propers mesos farà gira per Catalunya. Fotografies de l'espectacle de Ros Ribas. Podeu consultar els assajos sobre l'obra que facilita el Teatre Lliure per ampliar la informació.

0 comments:

Publica un comentari a l'entrada